Olej ze słodkich migdałów 50 ml Etja
Etja

Olej ze słodkich migdałów 50 ml Etja

15,00 zł
Przejdź do sklepu

Dostawa od 15,90 zł

Opis

Olej ze słodkich migdałów 50 ml Etja Zawiera wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych, proteiny oraz witaminy A, B1, B2, B6 i D. Przeznaczony do każdego typu skóry oraz cery. Doskonale tolerowany i wchłaniany przez skórę, dobrze rozprowadzony nie daje efektu tłustości. Olej migdałowy jest stosowany w leczeniu stanów zapalnych skóry, podrażnień, egzemy i łuszczycy. Migdałowiec pospolity /Amygdalus Communis/ Wieloletni krzew lub drzewo o wysokości do 10 metrów żyjące więcej niż 2 lata i wielokrotnie w tym czasie wytwarzający nasiona. Należy do rodziny różowatych i pochodzi z Azji Środkowej. Uprawiany głównie w okolicach Morza Śródziemnego: Włochy, Hiszpania, Turcja, Francja, a także na zachodnim wybrzeżu USA w Kalifornii. Owocem jest podłużny spłaszczony pestkowiec w kruchej skorupce o długości kilku centymetrów. Po wyschnięciu owoce noszą nazwę migdałów, które w handlu są sprzedawane jako bakalie. W przemyśle kosmetycznym wytwarzany jest z nich olej migdałowy, który jest składnikiem wielu kremów, mleczek i lotionów. Naturalny olej ze słodkich migdałów Olej uzyskiwany w procesie tłoczenia na zimno słodkich migdałów i poddawany później procesowi rafinacji. Zawiera wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych, proteiny oraz witaminy A, B1, B2, B6 i D. To naturalne rozwiązanie problemu każdego typu skóry oraz cery, szczególnie wrażliwej, suchej oraz dojrzałej. Doskonale tolerowany i wchłaniany przez skórę, dobrze rozprowadzony nie daje efektu tłustości. Olej migdałowy jest stosowany w leczeniu stanów zapalnych skóry, podrażnień, egzemy i łuszczycy. Polecany szczególnie do demakijażu, ponieważ jest bardzo lekki i łagodny. Olej ze Słodkich Migdałów oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny. Sposób użycia: w czystej postaci bezpośrednio na skórę idealna baza do rozcieńczania naturalnych olejków eterycznych i innych olejów bazowych dodatek do kremów, balsamów, mleczek naturalna odżywka do włosów - zmiękcza, nawilża i poprawia blask wysuszonych włosów. Wcierając olej migdałowy w końcówki, uchroni włosy przed chlorem, słońcem i wodą ze względu zawartości minerałów, witamin i protein jest bardzo często stosowany do masażów kąpiel - dodanie niewielkiej ilości (8-10 ml) do wanny z ciepłą wodą, delikatnie nawilży i ujędrni naszą skórę produkcja mydła - Olej ze słodkich migdałów łatwo się zmydla. Wykorzystywany w produkcji mydła tworzy miłą, lekką pianę. Przechowywanie: Zawsze po użyciu zakręcać buteleczkę i przechowywać w chłodnym miejscu . Olej nośnikowy jest naturalnym produktem. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołaćniewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości. Pochodzenie: Włochy Producent:  ETJA S.

C., 82-300 Elbląg, ul. Łęczycka 29 index: ET36

Zobacz w sklepie (2 ofert)

studiozielarskie.pl
12,99 zł
Dostawa od 11,99 zł
sklepzycia.pl
15,00 zł
Dostawa od 15,90 zł